Ποιοί Είμαστε

Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά

 main photos

 

Ποιά είναι η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά είναι μια αφιλοκερδής οργάνωση πού δημιουργήθηκε το 1945 και, μεταξύ άλλων, έχει συμβάλει στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, κουλτούρας και πολιτισμού στην Αμερική και στον Καναδά, όπως επίσης και στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Μεσσηνίων και της γενέτειράς τους. Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία έχει ως μέλη 16 Μεσσηνιακούς εθνοτοπικούς συλλόγους που αναπτύσσουν δραστηριότητες κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Αμερικής και του Καναδά.

Μερικές από τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας είναι οι εξής:

  • Οργάνωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και οργανισμών, του θερινού ελληνικού σχολείου για τα τελευταία δεκαπέντε(15) χρόνια. Το σχολείο βοηθάει τους μαθητές να μάθουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, να βιώσουν την ελληνική κουλτούρα στο φυσικό της περιβάλλον και να αισθανθούν υπερήφανα για την ελληνική τους καταγωγή. Μέχρι σήμερα τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει προέρχονται από την Αμερική, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Αυστραλία.  
  • Οικονομική υποστήριξη κάθε προσπάθειας της νεολαίας μας και των χορευτικών συγκροτημάτων οργανισμών-μελών της Ομοσπονδίας και προγραμματισμό παρουσιάσεων σε πόλεις του Καναδά και της Αμερικής. Στόχος μας είναι η προσέλκυση της νεολαίας προς τους ομογενειακούς οργανισμούς ούτως ώστε να διατηρήσουμε την ελληνική μας παράδοση και τη συνέχισή της στις επόμενες γενιές
  • Συμμετοχή στις εθνικές μας εορτές και παρελάσεις στις κατά τόπους πόλεις.
  • Οργάνωση, κάθε δύο χρόνια, συνεδρίων εμπλουτισμένων με διαλέξεις σχετικά με την παιδεία των αποδήμων, την οικονομία, ιστορικά γεγονότα και τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Συμμετοχή σε συναντήσεις και συνέδρια του ΣΑΕ, του Εθνικού Συμβουλίου Αμερικής και του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.
  • Δημιουργία, με τη συνεργασία της ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΝΕΤ TV), ενός ντοκιμαντέρ που αποτελεί ιστορικό αρχείο της ζωής και της δράσης των Μεσσηνίων της διασποράς στην Αμερική και στον Καναδά.
  • Ηθική και οικονομική συμπαρασταση σε συμπατριώτες μας Μεσσηνιακής καταγωγής που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
  • Ερανική προσπάθεια συμπαράστασης πληγέντων από τις φωτιές στην Ελλάδα.
  • Δωρεά 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και ένος εκτυπωτή αξίας $13,500 ΗΠΑ.
  • Προσφορά χρηματικών ποσών για την αναστύλωση της Καλαμάτας μετά το σεισμό του 1986 όπως και σημαντική συμβολή στην κατασκευή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας της Πύλου και την ανέγερση του αγάλματος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι.

 

 

Mobile Menu